P. Mauriat alter

P. Mauriat altsaxofoner – PMXA-67RUL og PMXA-76RUL

Tests og beskrivelser af P. Mauriat alter.

P Mauriat altsaxofon PMXA-67-RUL. Virkelig egal og stemmer godt samtidig med, at den har en stor varm tone fuld af kerne.PMXA-67RUL (alt) – er på samme måde som tenoren (PMXT-66RUL) bygget som en Mrk.VI’er med indragelse af nogle oplagte forbedringer. I modsætning til mange Mrk. VI alter, er den virkelig egal og stemmer godt samtidig med at den har en stor varm tone fuld af kerne.
Lige som de to tenorer er den fremstillet i patineret messing med greb af Abelone skaller og meget smukt graveret i den gamle Selmer stil.

System 76, Second Edition – har ikke rullede tonehuller, men til gengæld en større diameter i rørene, hvilket sagtens fornemmes, når man griber om schallstykket.Volumen er større og med lidt mere kant på en 67RUL. System 76 har mange af de samme kvaliteter som en gammel Conn alt, men med en moderne ergonomi!

Jeg har valgt at forhandle de ulakerede Mauriat altsaxofoner i patineret messing (PMXA-67RUL) og patineret redbrass messing (PMXA-76RUL) fordi det simpelthen er de mest populære modeller. Ikke pga. pris (de er dyrere uden lak), men nok snarere klang og udseende.

Vigtigt: Min erfaring med P. Mauriat saxofonerne er, at de for at spille optimalt kræver en omfattende klargøring. Den er med i prisen, når du køber saxofonen her i værkstedet, men hvis du kommer med en, du har købt andetsteds, skal du regne med en pris på 4.200 kr. for klargøring og et års adgang til gratis eftersyn. Eventuelle skader og konstruktionsfejl lægges oveni.

Priser: Se altsaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

 

“Stor lyd til en god pris” v. Kirsten Pedersen

Nysgerrigheden drev mig ud i at prøve de to alter fra P. Mauriat PMXA-67RUL og PMXA-67RX. De er bygget ud fra Mark VI, hvilket altid gør mig lidt skeptisk, da det ofte ikke er muligt at nå i nærheden.

De to horn jeg prøvede er henholdsvis uden lak og med lak, men bygget ud fra samme model. Man får et retro-look med begge saxer, og om man er til netop den finish de har valgt på de to horn er jo en smagssag.

Jeg blev ret overrasket, da det viste sig at begge horn har en stor klang med god dybde. Mekanikken minder meget om VI’eren på den gode måde og fungerer rigtig godt. Der er meget direkte respons og en virkelig fin egalitet på hele hornet, som står i stærk modsætning til mange af de gamle horn.

Outputtet er forbløffende når man tænker på hvilken prisklasse hornet er i.

Jeg sammenlignede de to horn med referencer til min egen Mrk VI og der var virkelig mange lighedspunkter. Dog skal det siges når alt kommer til alt at Mrk VI har en klangmæssig varme, som er svær at efterligne.

De 2 horn er helt klart et godt bud til den semi-prof. saxofonist, som gerne vil have et lidt tungere horn at arbejde med, dog uden at skulle bruge en masse penge.

Kirsten Pedersen

 

Morten og Hans spiller på P. Mauriat altsaxofonen PMXT-66RUL
Morten Øberg og Hans Mydskov på besøg april 14. Der prøves og battles. Hans købte en PMXT-66RUL

 

P. Mauriat altsaxofoner bliver testet hos Saxofonværkstedet