Yanagisawa S 902

Yanagisawa sopransax S 902Yanagisawa sopransax S 902

Teknisk set adskiller den sig først og fremmest fra de noget dyrere 991 og 992 sopransaxofoner ved at være lettere at stemme og blæse op på grund af vægten. Dette opnår Yanagisawa bl.a. ved at arbejde med en lidt tyndere plade samt ved at lodde mekanikken på i punkter i stedet for i sektioner. Selvfølgelig er der enkelt mekaniske detaljer hvor den er gjort enklere for at holde prisen nede, men 901 og 902 er generelt fornemme eksempler på gedigent håndværk.

Når du vælger modellen i bronze (S 902), får du efter min mening en sprødere, mere træagtig klang og et meget smukt udseende. Lakken er meget tynd for at få så mange af overtonerne med som muligt.

Yanagisawas sopraner er bygget efter samme princip med dobbelt C# klap som hos Selmer, men anderledes end Yamahas 475 og 875. Dimensionerne og mekanikkerne er nogenlunde de samme. Yanagisawa har tydeligvis valgt et bestemt koncept som det ideelle og herefter varieret klangen og modstanden ved hjælp af materiale og pladetykkelse.

901 og 902 sopranerne fås kun med fast, lige hals som giver den meget rene sopranlyd med mange overtoner. Hvis du pga. klangen eller højrearmens position hellere vil have en bøjet hals, kan du vælge S 981 som udover at den leveres med en lige og en bøjet aftagelig hals, er identisk med S 901.

Priser: Se sopransaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).