Jupiter JTS-587GL, guldlak, Skolesax

Jupiter JTS-587 GL er den billigste tenorsaxofon på markedet, jeg kan sige 100% god for

 

Jupiter tenorsax JTS 585 GL. Arbejdet er gedigent udført med små tolerancer og materialer i høj kvalitetMIA – den britiske musikindustris egen organisation valgte denne saxofon i alt som bedste skole/træblæseinstrument i både 2004 og 2006.
Denne model er produceret i Kina under – så vidt jeg kunne vurdere under mit besøg – gode forhold for de ansatte med 8 timers arbejdag og relativt høj løn.
Den har et temmelig godt rygsæketui og et tysk produceret mundstykke. Arbejdet er gedigent udført med små tolerancer og materialer i høj kvalitet. Konstruktionen er gennemtænkt og ergonomien god.
Saxofonen er en letvægter på samme måde som Yamahas 280’er for at gøre den lettere at intonere (stemme) og blæse op.

Fordele:

+levende klang
+temmelig godt rygsæketui (ikke så godt som Yamahas)
+god teknisk kvalitet
+robust halsmuffe
+bred, foret halsrem
+billig i forhold til kvaliteten
+vippemekanik B/Bb

Ulemper:

-sværere at stemme end YTS 280
-relativ let klang
-færre justeringsskruer

Se Jupiters site

Pris: Se tenorsaxofoner

Pris: Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Leveres med saxofonværkstedets klargøring og 1 års gratis eftersyn ad lib (2-3 anbefales).

 

Jupiter fabrikkerne i Kina og Taiwan er blandt de 10 førende saxofonproducenter i verden sammen med bl.a. Selmer, Yanagisawa, Yamaha samt Keilwerth og Buffet (som de også producerer for). Produktionen er idag optimeret i en grad, så især de Taiwan producerede saxofoner kan sammenlignes med de nævnte 5.

En af grundene til Jupiters succes er, at de ikke er bange for at hente materialer og delprodukter fra resten af verden. Således er der i en enkelt Jupiter saxofon dele og materiale fra Japan, Tyskland, Italien, Frankrig, England og Kanada. Mange af værktøjerne til at producere saxofonerne med kommer ligeledes fra Svejts, USA og Japan.

Jupiters saxofoner hæver sig klart over alt, hvad jeg ellers har set af kinesiske saxofoner (med engelske, franske eller tyske navne, som iøvrigt dækker hele skalaen fra næsten antageligt til direkte dårligt).