Udlejning

Udlejning af saxofoner og stativer – normalt kun ved personlig afhentning

(Disse betingelser gælder for saxofon lejet fra 22/3 2017)

Du kan leje en saxofon i værkstedet. Hvis du ikke i forvejen kan spille og kender grebene og blæseteknikken foreslår jeg, at det første du gør, er at kontakte en lærer eller musikskole. Tag en snak med læreren om, hvilken saxofon (alt- eller tenorsaxofon), der er bedst at begynde på for dig. Hvis du er mere end 1½ meter høj kan du i princippet spille både alt og tenor. Det er lige let eller svært, men nogle lærere foretrækker, at du starter på alt.
Se nederst på siden og læs om de forskellige typer og mærker.

Du kan leje både sopran, alt, tenor og baryton i værkstedet
Du kan leje både sopran, alt, tenor og baryton i værkstedet. Jonas (lærling) med en ung tenorsaxofonist.

Startgebyr:
Du betaler 600 kr. i startgebyr pga. instruktion i håndtering af saxofonen og andre omkostninger, herunder mine udgifter til at jeg tjekker alle lejere for kreditværdighed fordi jeg har mistet nogle saxofoner til dårlige betalere. Hvis du ikke har spillet før, giver jeg dig ½ times undervisning i at sætte bladet på og lære at spille de første toner, herunder luft, intonation (stemning) og lidt fingersætning. Du kan også købe Hans Ulriks og Jens Hartmanns lærebog med CD i værkstedet: Lær at spille saxofon med nordiske melodier. Den koster 199,- kr.

Lejen er forskellig alt efter hvilken type saxofon, der er tale om. Du kan se månedsleje priserne herunder. Nye saxofoner lejes ud i minimum 5 måneder, herefter er saxofonen brugt og lejes ud på månedsbasis eller i 5 måneder til 4 måneders pris.

Det er gratis at forny/forlænge lejen, hvis du selv ringer eller mailer inden lejen udløber, men koster 150 kr pr. fornyelse, hvis jeg er nødt til at kontakte dig, når lejen er udløbet.
Hvis du har lejet et brugt instrument i 5 måneder med 1 måneds rabat, men leverer det tilbage inden f.eks 2 måneder i uskadt stand, får du 2 måneders leje refunderet. Men det gælder altså ikke saxofoner der lejes ud første gang. Til gengæld gælder det ved videre leje, hvor saxofonen jo så er brugt.

Det er langtfra altid, at jeg har brugte saxofoner til udlejning, så ofte vil du være nødt til at leje en ny.

Forkøbsret.
Du har forkøbsret til saxofonen. Prisen på saxofonen stiger med 4, 8 eller 12% alt efter om du har lejet i 5, 10 eller 15 måneder. Den betalte leje trækkes fra denne pris, men ikke oprettelsesgebyr og saxofonblade mm.
Det er altså noget billigere at købe saxofonen med det samme, hvis du regner med at beholde den.

En anden måde at leje en saxofon på, er at købe den til  den billigere kontantpris og senere sælge den tilbage (gælder kun skoleinstrumenter nævnt herunder). Hvis du så, inden der er gået 5 måneder (nye saxofoner) ikke ønsker at spille mere, køber jeg den tilbage med fradrag af det, det ville have kostet at leje den. Dvs. oprettelsesgebyr og leje (5 måneders leje ved nye saxofoner – vilkårligt antal ved brugte). Saxofonen skal selvfølgelig være uskadt og fremtræde i nogenlunde samme stand, du købte den i. Efter de 5 første måneder bliver tilbagekøbsprisen bare forholdsvis bedre i dit favør.

Du kan maksimalt leje en saxofon i 15 måneder. Derefter skal du købe eller levere saxofonen tilbage. Når du leverer saxofonen tilbage er oprettelsesgebyr og leje tabt. Hvis du køber en anden saxofon,  kan  noget af lejen (allerhøjest halvdelen og ikke oprettelsesgebyr) indgå i den nye saxofon alt efter hvor lang tid du har lejet og hvilken stand, den er kommet tilbage i.

Inkluderet i lejen er saxofonstativ og en god rem. Hvis du senere køber saxofonen, kan du så købe stativet og remmen med (i nogle
tilfælde har du nok i den rem, der følger med saxofonen). Etui og mundstykke følger med saxofonen, så der får du ingen ekstra udgift.

Saxofonblade kan du købe i værkstedet (25 – 35 kr. stk.) Regn med at købe 5 – 10 blade

Lejeren eller den ansvarlige for instrumentet skal være fyldt 18 år.

Der afregnes forud for det aftalte antal måneder og oprettelsesgebyr. Du kan betale med Dankort eller kontanter.

Sopransax       Se priser på sopransaxofoner her
Jupiter   JSS 1000 – 500,-/md. Med 2 halse 550,-/md.
Yamaha YSS 475 – 700,-/md.
Yanagisawa S 901 – 850-/md.

Altsax              Se priser på altsaxofoner her
Jupiter JAS 567 – 250,-/md.
Yamaha YAS 280 – 350,-/md.
Yamaha YAS 480 – 650,-/md.
Jupiter JAS 700QL – 450,-/md.

Tenorsax          Se priser på tenorsaxofoner her
Jupiter
JTS 587 GL
350,-/md.
Yamaha YTS 280 – 500,-/md.
Yamaha YTS 480 – 850,-/md.
Jupiter JTS 700Q – 500,-/md.

Barytonsax
Jupiter JBS 1000 – 1.500,-/md. hvis hjemme

Betalt leje og oprettelsesgebyr  modregnes  ved køb medmindre andet er aftalt.

Bytte:
Du kan bytte instrument enten midt i forløbet, hvis det er en brugt saxofon du lejer, eller når lejen udløber, hvis det er en ny, du har lejet. Det koster 600 kr.  ved ny saxofon og 300 ved brugt (nyt startgebyr).

Hvis udlejningen af ny saxofon er givet som gave og du/I ønsker at bytte til en anden saxofon inden den første er taget i brug, koster det ligeledes et nyt startgebyr.
Det du evt. har betalt for meget eller for lidt afregnes.

Nye instrumenter lejes kun ud i minimum 5 måneder. Lejen refunderes ikke, hvis du leverer saxofonen tilbage inden lejens udløb. Instrumenter er brugte efter 5 måneders udlejning og lejes herefter ud med rabat.

Forkøbsret:
Du har forkøbsret til den saxofon du lejer. Når du lejer saxofonen, vurderer jeg,  hvad den er værd og skiver det på din lejekontrakt. Leje og oprettelsesgebyr trækkes fra ved køb

Hvis du har lejet en ny saxofon, er det kontantprisen, der er beregningsgrundlaget. Hertil lægges 4, 8 eller 12% alt efter om du har lejet i 5, 10 eller 15 måndeder. Det er de penge, du sparer, hvis du køber den kontant.

Prisen på brugte saxofoner vurderes i forhold til markedsprisen. Hertil lægges 4, 8 eller 12% alt efter om du har lejet i 5, 10 eller 15 måndeder. Det er de penge, du sparer, hvis du køber den kontant.

Service:
Der er gratis service i lejeperioden. Det er vigtigt, at du på forhånd ringer og aftaler hvornår, således at du kan få det gjort, mens du venter. Gratis service dækker ikke skader, som du eller andre har forvoldt. Hvis saxofonen er skadet når du får den udleveret, vil det af lejekontrakten fremgå hvor og hvordan.

Skader skal repareres i Saxofonværkstedet.

Forsikring:
Det er ikke muligt at tegne forsikring i værkstedet hverken mod tyveri eller skader. Du har ansvaret for saxofonen fra det øjeblik den forlader værkstedet til jeg modtager den igen. Undersøg evt. med din egen forsikring hvor meget den dækker, det er forskelligt fra selskab til selskab.

Depositum:
Hvis du skal have tilsendt saxofonen, betaler du 1.000 kr. i depositum + transport, fordi det erfaringsmæssigt medfører flere skader, når jeg ikke kan instruere dig i brugen af den. Depositum betales tilbage, når jeg har modtaget saxofonen i samme stand, som den blev sendt. Ellers dækker depositum helt eller delvist opståede skader. Hvis der er skader på saxofonen, når du modtager den, skal du kontakte mig samme dag! Når du accepterer betingelserne for udlejning, acepterer du også, at det er mig (Henrik), der vurderer skaderne.

Saxofoner der dur