Selmer alt, Mrk.VI, nr. M.72070

Fantastisk velholdt Selmer fra 1957. Uskadt og med 99% mørk, original lak.

Jeg hovedreparerede saxofonen for den tidligere ejer for så mange år siden, at jeg ikke kan se i mit arkiv hvornår. Men puderne er stadigvæk i orden og i forbindelse med rensning, smøring og justering har jeg skiftet en del kork og filt som trængte.

Det er meget sjældent at jeg har mulighed for at sælge en Mrk.VI alt i så god stand og med så godt et serienummer. Nr. 72.xxx stemmer tendensielt højt i bunden. Det åbner mulighed for at åbne mellemtoneregistret. Det giver igen en saxofon med en meget stor klang. Den er forbilledet for Selmers senere Reference 54, både hvad angår udseende og klang.

Saxofonen er konstrueret med henblik på at spille den siddende, hvor man holder den på højre side af saxofonistens krop. Derfor er schallstykket vinklet anderledes end de senere Mrk.VI modeller. Det betyder ikke noget for spillet, men mange undrer sig over at den virker skæv i det. Det skal den være 🙂

Saxofonen sælges med originalt etui i dårlig stand og et Protec i god stand samt et års ubegrænset adgang til gratis eftersyn.