Selmer tenorsax, Mrk.VI nr M.67101, guldlak

Så er chancen der for at få en tidlig Mrk.VI tenor delvist i lak og til en relativt billig pris.

Grunden til at den er så billig er, at det er 20-25 år siden, at jeg hovedreparerede den med alt hvad det omfattede af arbejde på tonehuller, mekanik og udskiftning af puder, fjedre, kork og filt. Et arbejde, der tager omkring 20 timer for en rutineret reparatør og hertil kommer at jeg gerne spiller på den i 5 timer for at få delene til at sætte sig og fintune den.

Grunden til at jeg ikke har skiftet puderne og hjælpematerialerne igen er, at de er i næsten samme stand, som da jeg afleverede hovedreparationen omkring årtusindskiftet. Til gengæld har jeg skilt saxofonen ad for rensning, smøring og justering og den spiller optimalt.

Klangen matcher fint det tidlige serienummer og der er masser af gode timer i hornet, før det skal have den næste hovedreparation.

Læg i øvrigt mærke til at lakken mangler på den øverste halvdel af saxofonen. Det skyldes sandsynligvis, at en anden reparatør har haft den liggende delvist nedsænket i et kar natten over for at rense den, hvorved lakken har løsnet sig og er faldet af. Det betyder ikke noget for holdbarheden af saxofonen, men giver den en lidt større klang.

Sælges med et års ubegrænset service til gratis eftersyn samt det org etui.