Yamaha YAS-875 05 Custom EX

En seriøs, professionel altsaxofon.

Den femte version af Yamahas flagskib YAS 875 Custom Ex er ligesom de to foregående et gedigent stykke håndværk. Ombygningen har absolut ikke skadet den, men tværtimod gjort den mere egal og stemningen en anelse bedre. Ergonomien er lagt lidt om og der er kommet et nyt, meget lækkert rygsæketui til.

Du kan læse Yamahas egen beskrivelse af YAS 875 Custom Ex 03 her

Den oprindelige 875’er var lidt tungere og sværere at intonere. På YAS 875Ex 05 har de japanske konstruktører gjort hornet lidt lettere og dermed lettere at intonere og blæse op.

Saxofonen leveres med en forholdsvis udfordrende V1 hals. Når du køber den her i værkstedet, kan du prøve den med Yamahas 2 andre nye, håndbyggede halse: C1 og E1. Meget af den klang, som ikke er i mundstykke, blad og ligatur, ligger jo i halsen og hvis disse 3 halse ikke er nok, har jeg endnu flere typer!

Lige nu kan du købe saxofonen med valgfri hals: V1, E1, C1 samt forgyldt A1 og G1 (de sidste 2 betaler du 500 kr. i tillæg)

yamaha-altsax-yaa-875-ex-detaljer

AG betyder forgyldt og kan tilkøbes på bestilling. Den nederste række af halse er lakerede og standard.

Læs Mads Haabers og Claus Olesens anmeldelser af Yamaha 875 alt og tenor

Pris: Se altsaxofoner

Jeg tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring, etui, mundstykke og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).