Yanagisawa altsaxofon, Elite A-WO37, Solid Silver

YANAGISAWA ALTSAXOFON, ELITE A-WO37, SOLID SILVER

Yanagisawas A-WO37 er konstrueret på samme måde som A-WO10 og -20 med underslung oktavmekanik og posterne loddet samlet på kroppen i grupper.

Hele forløbet på hals, krop, bue og schallstykke er lavet af lakeret, massivt sølv i modsætning til andre modeller A-WO30, -33 og -35, hvor ikke alle delene er i massivt sølv. Jeg har valgt A-WO37, fordi det er min oplevelse, at det betyder meget for klangen, at alle delene er lavet i sølvplade. Det bliver så også den dyreste model af de nævnte.

Saxofonen er adskillige 100 gram tungere end de tilsvarende WO10 og -20 modeller i messing og bronze pga. sølvets større vægtfylde. Det er det, der giver WO37 saxofonerne den – bogstavelig talt – fede klang.

Det er også grunden til, at jeg ikke har tenor og baryton i massivt sølv; jeg synes de bliver for mørke i klangen. Sopranerne og alten derimod får et helt særligt liv i klangen.

Saxofonen er lakeret, så den skifter ikke udseende som forsølvede saxofoner normalt vil gøre. I det hele taget har sølvet i denne saxofon en helt anden klangmæssig effekt end det samme metal på den forsølvede.

Saxofonen sælges med et virkelig godt rygsæketui og et professionelt mundstykke.