Yanagisawa W02 altsaxofon, bronze, professionel serie

YANAGISAWA W02 ALTSAXOFON, BRONZE, PROFESSIONEL SERIE

Yanagisawas nye, professionelle serie, som modsvarer Yamahas 62’er, er forholdsvis letblæst og stemmer godt. Klangen er meget levende og håndværket er efter min mening det fornemste, der overhovedet findes i saxofonverdenen. Det skal sammenholdes med, at Yanagisawa er en lille fabrik i Tokyo, der udelukkende producerer high-end saxofoner. Lille, men meget anerkendt.

Modellen i bronze har en sprød, træagtig klang og giver de fleste saxofonister den modstand, men også de muligheder for varieret udtryk, de har brug for.
WO2 Professional modellen er – på grund af bronzens højere vægtfylde – lidt tungere end WO1. Det er med til at give den en lidt kraftigere klang, men den er stadigvæk let for unge og voksne at blæse op og intonere og kan fint anvendes som første saxofon. De fleste vil aldrig få brug for mere.

Posterne som bærer mekanikken er fortrinsvist loddet på kroppen i enkelte punkter for at mindske modstanden i saxofonen i modsætning til Elite-serien, hvor posterne er loddet på kroppen i grupper.

Andre forskelle er den enklere gravering samt den almindelige oktavbøjle og nogle andre tekniske forenklinger. Den håndværksmæssige udførsel er præcis af samme kvalitet som den dyrere Elite-serie.

Yanagisawa saxofonen leveres i et flot, sort og hårdt rygsæketui og med et af Yanagisawas mundstykker, som iøvrigt er rigtig gode og ikke at sammenligne med de begyndermundstykker, som følger med andre saxofoner.

Sælges med fuld klargøring og et års ubegrænset adgang til gratis eftersyn, 2 – 3 anbefales.