Yanagisawa B 902, bronze

Barytonsaxofon – Yanagisawas 900 serie (B 901 og B 902) er ideelle horn for amatøren eller den professionelle, der ønsker sig et pålideligt B-instrument

 

Ideel barytonsaxofon amatøren eller den professionelle, der ønsker sig et pålideligt B-instrumentTeknisk set adskiller den sig først og fremmest fra de noget dyrere B 991 og B 992 ved at være lettere at stemme og blæse op på grund af vægten. Dette opnår Yanagisawa bl.a. ved at arbejde med en lidt tyndere plade samt ved at lodde mekanikken på i punkter i stedet for i sektioner. Selvfølgelig er der enkelt mekaniske detaljer hvor den er gjort enklere for at holde prisen nede, men B 901 og B 902 er generelt fornemme eksempler på gedigent håndværk.

Denne model må siges at være en klassiker inden for baritonsaxofoner. Modellerne i messing; B 500, B 900 og B 901 findes på utallige musikskoler og konservatorier fordi de sandsynligvis har været markedets billigste bud på en fornuftig og lettilgængelig baritonsaxofon. B 901 og 2 har på trods af at den er let at blæse op – når de ellers er klargjorte – en varm og træagtig klang. Ergonomien er virkelig god og de er lette at stemme på. En klassiker med masser af sjæl.

Når du vælger modellen i bronze (B 902) får du efter min mening en saxofon som responderer fantastisk godt, den synger nærmest med en sprød klang. Bronzens overtonerække ligger lidt højere oppe i registret end messingens og du vil ofte med fordel kunne anvende et mundstykke med en varmere klang for at opnå det bedste resultat,hvis du da ikke bruger det medfølgende Yanagisawa mundstykke som faktisk fremhæver denne barytons mange kvaliteter rigtig godt. Lakken er meget tynd for at få så mange af overtonerne med som muligt.

Yanagisawas barytonsaxofoner har det meste til fælles. Dimensionerne og mekanikkerne er nogenlunde de samme. Yanagisawa har tydeligvis valgt et bestemt koncept som det ideelle og herefter varieret klangen og modstanden ved hjælp af materiale og pladetykkelse.

Pris: Se barytonsaxofoner

Ring gerne om pris

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).