Yamaha YSS-875EX, guldlak, prof. sax

YSS-875 EX sopransaxofon adskiller sig, sammen med YSS 475 modellerne, fra de fleste andre sopransaxofoner med klang og intination

 

YSS-875 EX sopransaxofon adskiller sig, fra de fleste andre sopransaxofoner mht klang og intinationYamaha har ønsket at skabe en sopran med et meget stort udtryk og stor fleksibilitet.

Det er lykkedes, men pas på; den er ikke let at styre før du får den helt ind på rygmarven. Når det lykkes, har du til gengæld et monsterhorn, som uden problemer æder sig ind på både alt og tenor, rent klangmæssigt.

Det, der adskiller den fra andre sopraner er for det første, at den kun har én C# klap på samme måde som de fleste alter og alle tenorsaxofoner. Det skyldes, at den på grund af sin konus stemmer noget nær perfekt i toppen, så den ikke behøver reguleringmekanismer. Overgangen mellem A-H-C og D-E-F fungerer nærmest uden at man behøver intonere. Det giver en meget fri og letblæst top med en masse overtoner.

Det, der gør disse modeller svære at spille, er højrehånden D-E-F i oktaven. Der skal intoneres kraftigt ned, specielt når der spilles stille. Det kan lade sig gøre, men det kræver en del øvelse og et godt gehør (men det gør sopran jo i det hele taget).

Indgangshullet i mundstykkeenden er lidt større end på YSS 82Z og det er sammen med den øgede vægt (over 100 gram mere end YSS 82Z ) med til at give mulighed for et meget stort udtryk.

Mekanisk er den enkel og logisk og lægger sig – ligesom Yanagisawas sopraner – op ad Selmer Mrk.VI, i modsætning til Selmers Serie II og III, som er noget mere komplicerede.

Se brochure

Priser: Se sopransaxofoner

Pris: Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).