Yanagisawa S 992, lige sopran i bronze, 2 halse

S 992 er Yanagisawas professionelle lige sopransaxofon i bronze

 

Halsen med "underslung" mekanikken er med til at give en større klang på Yanagisawa sopransaxofon S 992Der er tale om et instrument i virkelig høj kvalitet, både teknisk og hvad angår spilbarhed herunder ergonomi. Klangen er varm – efter min mening både træagtig og sprød -, udseendet meget smukt og håndværket helt i top.

Saxofonen er lidt tungere end S 902 bl.a. fordi Yanagisawa har anvendt en lidt kraftigere godstykkelse og fordi mekanikken er loddet på i sektioner i stedet for enkeltpunkter. Herved opnås en kraftigere klang og større stabilitet i mekanikken. Halsen med “underslung” mekanikken er også med til at give en større klang.

Når du vælger modellen i bronze (S 992) får du efter min mening en saxofon som responderer fantastisk godt, den synger nærmest. Bronzens overtonerække ligger lidt højere oppe i registret end messingens og du vil ofte med fordel kunne anvende et mundstykke med en varmere klang for at opnå det bedste resultat. Lakken er meget tynd for at få så mange af overtonerne med som muligt.

S 992 leveres med både lige og bøjet hals. Den sidste spreder klangen en smule og fjerner nogle enkelte overtoner så den minder en anelse mere om den menneskelige stemme. Hvis du skal læse noder eller har svært ved at holde højrearmen løftet i længere tid vil det helt klart være en fordel med den bøjede hals.

Yanagisawas sopraner er bygget efter samme princip med dobbelt C# klap som hos Selmer, men anderledes end Yamahas 475 og 875. Dimensionerne og mekanikkerne er nogenlunde de samme. Yanagisawa har tydeligvis valgt et bestemt koncept som det ideelle og herefter varieret klangen og modstanden ved hjælp af materiale og pladetykkelse.

Saxofonen leveres i et flot, sort kunsststofetui og med et af Yanagisawas meget anerkendte sopranmundstykker.

Priser: Se sopransaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).