Yanagisawa sopransaxofon, bøjet som alt, SC-WO37, Solid Silver

YANAGISAWA SOPRANSAXOFON, BØJET SOM ALT, SC-WO37, SOLID SILVER

Yanagisawas SC-WO37 i Solid Silver er konstrueret på samme måde som SC-WO10 og -20. Markedets mest populære bøjede sopransaxofoner.

Hele forløbet på hals, krop, bue og schallstykke er lavet af lakeret, massivt sølv i modsætning til forsølvede instrumenter, hvor sølvet ligger i et tyndt lag uden på messingen.

Saxofonen er lidt tungere end de tilsvarende WO10 og -20 modeller i messing og bronze pga. sølvets større vægtfylde. Det er det, der giver WO37 saxofonerne den – bogstavelig talt – fede klang.

Det er også grunden til, at jeg ikke har tenor og baryton i massivt sølv; jeg synes de bliver for mørke i klangen. Sopranerne og alten derimod får et helt særligt liv.

Saxofonen er lakeret, så den skifter ikke udseende som forsølvede saxofoner normalt vil gøre. I det hele taget har sølvet i denne saxofon en helt anden klangmæssig effekt end det samme metal på den forsølvede.

Den bøjede sopran har færre overtoner end den lige. Til gengæld er den tættere på den menneskelige stemme, spreder lyden rigtig godt og giver et fantastisk medhør.

Saxofonen sælges med et virkelig godt rygsæk etui og et professionelt mundstykke. De fleste af mine professionelle kunder, som spiller Yanagisawa sopran, bruger det medfølgende mundstykke i ebonit.