Yanagisawa sopransaxofon, lige med 2 halse, S-WO37, Solid Silver

Yanagisawas S-WO37 i Solid Silver er konstrueret på samme måde som S-WO10 og -20 med to halse og posterne loddet samlet på kroppen i grupper.

Hele forløbet på halse og krop er lavet af lakeret, massivt sølv i modsætning til forsølvede instrumenter, hvor sølvet ligger i et tyndt lag uden på messingen.

Saxofonen er noget tungere end de tilsvarende WO10 og -20 modeller i messing og bronze pga. sølvets større vægtfylde. Det er det, der giver WO37 saxofonerne den – bogstavelig talt – fede klang.

Det er også grunden til, at jeg ikke har tenor og baryton i massivt sølv; jeg synes de bliver for mørke i klangen. Sopranerne og alten derimod får et helt særligt liv i klangen.

Saxofonen er lakeret, så den skifter ikke udseende som forsølvede saxofoner normalt vil gøre. I det hele taget har sølvet i denne saxofon en helt anden klangmæssig effekt end det samme metal på den forsølvede.

Saxofonen sælges med et virkelig godt rygsæketui og et professionelt mundstykke samt et års ubegrænset adgang til gratis eftersyn.

 

Saxofoner der dur