Jupiter JTS-1100Q

Tenorsaxofon –

Jeg har altid været imponeret af Jupiters professionelle saxofoner. Både fordi de håndværksmæssigt kan følge med f.eks. Selmers og Yamahas tilsvarende modeller, men også fordi klangen er endnu større og fastere end på de billigere 700 saxofoner selvom det umiddelbart forekommer svært at forestille sig, når jeg står med en 700 alt eller tenor.

Jupiters 1100 serie som omfatter alt, tenor og sopran kan måske bedst sammenlignes med Yamahas 82Z serie, som jo også findes i alt, tenor og sopran. Der er mange detaljer, både i design men også fremstillingsmetode, som afslører, at Jupiters konstruktører har haft mere end et godt øje til denne super-professionelle serie.

Jupiter 1100 serien har også en meget stor, centreret klang som bl.a. kommer fra den specialhærdede hals, det traditionelt fremstillede hovedrør og det håndhamrede schallstykke.

Saxofonen er smukt graveret, har ægte perlemorsgreb og tommelstøtter af metal, men er først og fremmest godt, gammeldags håndværk. Her får du meget for pengene!

Jupiters 1000 og 1100 serier er udstyret med Pisoni puder. Samme mærke, som jeg selv bruger i værkstedet.

Læs Jupiters egen beskrivelse af denne virkeligt gode saxofon.

Sælges med værkstedets omfattende klargøring samt ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år.