Jupiter JTS-700Q

Tenorsaxofon – Jupiters 700 serie er relativt vægtige saxofoner med stor klang

 

Tenorsaxofon - Jupiters 700 serie er relativt vægtige saxofoner med stor klangJeg anbefaler dem til unge teenagere og voksne, begyndere og viderekomne, men ikke til børn.

Saxofonerne er af høj kvalitet og har mange af de samme features som Yamahas saxofoner og derudover indstillelige greb på de øverste toner (D, D# og F)

Der følger et udmærket begynder mundstykke med, men saxofonen opnår først sit fulde potentiale, når du har spillet et eller flere år og sætter et professionelt mundstykke på.
Den har derudover alle de fortrin en moderne kvalitetssaxofon skal have: Blånede nålefjedre, indstillingsmuligheder på Bb, B, C, Eb samt G og front F, justering af venstre og højre hånd, forbundne C#-Bb greb og justerbar tommelstøtte.

Herudover har den klangmæssigt en stor krop.

Jupiters JTS-700 model leveres i et smart og solidt etui med rygsækstropper og plads til noder.

Jeg skriver i opsummeringen længere nede på siden, at saxofonen er sværere at stemme – intonere – pga. vægten, som igen giver den større klang. Rigtig mange – billige og dyre – saxofoner bliver anmeldt med stemplet: perfect intonation! Don’t believe it – der findes ingen saxofoner, der stemmer. De, der kommer tættest på er YAS og YTS 280, og her betaler du altså med klang for verdens bedste stemning. Sådan er det bare!

Det er vigtigt at være opmærksom på, at 700’eren er en højkvalitets model på linje med Yamahas 280’ere, men også i modsætning til de fleste nye saxofoner med engelsk- og franskklingende navne, der kommer fra Kina. Forskellen består udover kvalitet og spilbarhed – specielt efter klargøringen og de gratis eftersyn – i, at den stadigvæk er penge værd, hvis du skal sælge den om nogle år.

Fordele:

+stor klang
+høj kvalitet, mange justeringsmuligheder
+udmærket rygsæketui
+bred halsrem
+robust halsmuffe
+justerbare greb D, D# og F

Ulemper:

-sværere at stemme (intonere) end Yamaha 280
-relativ tung

-klangen er lige så stor, men ikke så levende som f.eks de dyrere Yamaha, Yanagisawa og Selmer modeller

Pris: Se tenorsaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres med 2 års fabriksgaranti, udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).

 

Jupiter fabrikkerne i Kina og Taiwan er blandt de 10 førende saxofonproducenter i verden sammen med bl.a. Selmer, Yanagisawa, Yamaha samt Keilwerth og Buffet (som de også producerer for). Produktionen er idag optimeret i en grad, så især de Taiwan producerede saxofoner kan sammenlignes med de nævnte 5.

En af grundene til Jupiters succes er, at de ikke er bange for at hente materialer og delprodukter fra resten af verden. Således er der i en enkelt Jupiter saxofon dele og materiale fra Japan, Tyskland, Italien, Frankrig, England og Canada. Mange af værktøjerne til at producere saxofonerne med kommer ligeledes fra Svejts, USA og Japan.

Jupiters saxofoner hæver sig klart over alt, hvad jeg ellers har set af kinesiske saxofoner (med engelske, franske eller tyske navne, som iøvrigt dækker hele skalaen fra næsten antageligt til direkte dårligt) og er med bl.a. de nye 700 modeller ved at blive en mærkevare.