Selmer SA80 II, guldlak, m. etui og mundstykke

Selmer har produceret denne populære serie siden slutningen af 80’erne. Da den kom frem var den på flere måder en nyskabelse pga. de imprægnerede puder, højere åbning på klapperne og et godt tænkt patent på en fjederanordning ved pinolskruerne, som mindsker unøjagtigheder (tolerancer) i mekanikken.

Det, der især adskiller SA II fra den senere Serie III er først og fremmest halsen, som har en højere bue på SA II. Det fremhæver mellemtoneområdet og løfter hele saxofonen lidt op, så mange vil opleve det lettere at nå grebene i højrehånden.

Saxofonen er smukt graveret og sælges med Selmer Lightcase og mundstykke S80 C*, som evt. kan byttes til en større åbning.

Du vil se, at min pris er lidt højere end det, du kan købe denne saxofon til andre steder. Det skyldes bl.a. at de Selmer saxxofoner jeg sælger, har været skilt helt ad for udskiftning af noget af korket til hycotex, fjernelse af friktion og tolerancer samt fjernelse/forebyggelse af typisk 10 – 15 utætheder.  Hvis du har købt en ny Selmer på nettet eller i en anden forrretning, skal du regne med at betale 4.800 kr.

Saxofoner der dur