Yamaha YTS 480S, forsølvet

Tenorsaxofon – 480’eren er Yamahas videreudvikling af YTS 475, som havde rødder i klassikerne YTS 31 og 32

 

Tenorsaxofon YTS 480 S med mange tekniske forbedringer. Fx vippemekanik i venstre lillefinger og "teardrop" front F mekanik.Klangen er gennem tiden forbedret bl.a. ved opgradering af halsen til 62’erens M1 type.

YTS 480 er idag, sammen med YTS 62, den af Yamahas saxofoner der er det mest oplagte emne til den viderekomne elev eller den voksne amatør der ønsker sig et let spilbart instrument med god klang og plads til begejstring.

Udover at den har en større klang end 280’eren på grund af bl.a. halsen og vægten, får du også en del tekniske forbedringer som faktisk har betydning i det lange løb såsom ring til at samle krop til schallstykke, vippemekanik i venstre lillefinger og “teardrop” front F mekanik.

Til forskel fra den gamle YTS 475 er 480’eren håndgraveret og den er udstyret med en oktavmekanik. som kan bruges sammen med de håndbyggede halse, så det på den måde er muligt at opgradere saxofonen og give den større klang.

Den forsølvede model har en lidt anden klang end den almindelige i lak fordi det relativt bløde sølv undertrykker nogle andre overtoner end lakken. Det er meget svært at beskrive, men nogen vil sikkert synes, at sølvet giver en smule blødere klang på tenorsaxofonen.

Pris: Se tenorsaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres klargjort i et godt rygsæketui, og der medfølger et Yamaha mundstykke med åbning 4