Yamaha YTS-82Z (03), guldlak

Tenorsaxofon – Yamahas 82Z serie er en videreudvikling af 62’eren

 

Yamaha tenorsax YTS 82Z er en saxofon, der kræver en øvet saxofonist

hvad angår materialer, tyngde, hals samt en masse fine detaljer, som tilsammen giver et virkelig klangfuldt horn.

Hvor 62’eren er relativ enkel at gå til, kræver YTS 82Z en mere øvet saxofonist. Både for at yde optimalt, men også mht. intonation som jo bliver sværere, jo mere professionelt hornet er. Til gengæld får du klang for alle pengene!

På den nyeste version af YTS 82Z er der lavet en del mindre ændringer. Bl.a. er puderne monteret med rustfrie metalreflektorer og der er foretaget nogle mindre ændringer mht. justeringsmuligheder.

Den leveres med V1 hals, som har en meget stor tone, men  som samtidig er den sværeste af alle halsene at intonere ved lav volumen. Den kan fungere for en rockmusiker, men mange der spiller ensemble, f.eks. bigband, saxofonkvartet eller harmoniorkester, vil sikkert foretrække den intonationssikre C1 hals, som også klinger godt, men med lidt mindre volumen. Du kan prøve og  evt. tilkøbe en anden hals her i værkstedet.

yamaha-tenorsax-yts-82-z-detaljer

YTS 82Z leveres i en flot, sort kasse. Der medfølger et håndlavet Yamaha Custom mundstykke åbning 4.

Saxofonen kan også fås ulakeret – det har betydning for dannelsen af overtoner. Her er de med allesammen! Til gengæld holder den hurtigt op med at se ny ud.

Pris: Se tenorsaxofoner

Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Sælges med fuld klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn inden for det første år.