Yamaha YTS-875EX 02, guldlak, Prof. sax

En seriøs, professionel tenorsaxofon. Oprindeligt konstrueret med Selmers Mrk.  VI som forbillede

Yamaha Tenorsax YTS 875 EX. En seriøs, professionel tenorsaxofon.Den har stadigvæk tekniske detaljer, som leder tanken hen på denne klassiker.

Jeg synes til gengæld aldrig klangen har lignet VI’eren. Tværtimod har 875’eren en egen kraftig, mørk klang som jeg ikke kender fra andre saxofoner.

Den oprindelige 875’er var lidt tungere og sværere at intonere. På YTS 875 EX 02har de japanske konstruktører gjort hornet lidt lettere og dermed lettere at intonere og blæse op.

Saxofonen har været skilt ad for at skifte til udvalgte materialer, som gør den mere stabil.

Den leveres med E1 hals, som har en meget stor tone, men er sværere at intonere ved lav volumen. Mange , der f.eks. spiller ensemble som f.eks. bigband, saxofonkvartet eller harmoniorkester vil sikkert foretrække den intonationssikre C1 hals, som også klinger godt, men med  mindre volumen. Andre, som spiller solist, vil sikkert foretrække den udfordrende V1 hals. Du kan prøve og evt.  tilkøbe en anden hals her i værkstedet.

Lige nu kan du købe saxofonen med valgfri hals: V1 eller  E1

Tone color og Flexibility på Yamaha tenorsaxofon YTS 875 EX

Læs Mads Haabers og Claus Olesens anmeldelse af Yamahas topmodel

Pris: Se tenorsaxofoner

Pris: Vi tager forbehold for fejl i prislisten

Saxofonen leveres udvidet klargøring og ubegrænset adgang til gratis eftersyn det første år mens materialerne sætter sig. (2-3 gratis eftersyn anbefales).